
Všimla jsem si, že to tu trochu zanedbávám, ale vařím a peču stále a myslím, že už zase o něco lépe, pořád mám spousty chybiček, ale něco jsem už vychytala. Naučila jsem se připravit jíšku a zvládla jsem i kynuté těsto a drobenku, i když tu musím ještě vypilovat. Měla jsem cuketový týden, na který nemám zas tak pěkné vzpomínky, protože mi chutnal jen jediný recept a to cuketová čína, ale né že bych cuketu neměla ráda, jen jsem prostě nezvolila vhodné recepty. Ochutnala jsem poprvé tofu a při správném okořenění nebylo špatné, určitě si jej ještě koupím. Dále jsem ochutnala sushi s lososem a opravdu mne mile překvapilo, stejně tak jako thajské závitky, vše v novém asijském bistru Bok ve Vaňkovce, po dopořučení jednoho foodblogera.
Dostala jsem kopu zeleniny od své tety, protože její tchýně pěstuje vše možné a tak jsme byli zásobeni paprikami, okurkami, porkem a hrozny. Tím jsem se také dostala k porkové omáčce a spoustě zeleninových risott, konečně s opravdovým s vínem.
Byli jsme také na houbách a rostli pořádně, takže mám zásobu. Teď chci ještě zajít na mirabelky a udělat si marmeládu a nějaký koláč. Takže se to u nás všechno kupí, ale zásoby musí být.
Přináším vám recept na Mrkvový srnčí hřbet, který jsem dělala v úterý.
MRKVOVÝ HŘBET S CITRONOVOU POLEVOU
Suroviny:
120g másla, 1 a 1/4 šálku celozrnné žitné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 šálku cukru, 2 velká vejce, 1 vanilkový cukr BIO, přibližné 6 menších nastrouhaných mrkví
Poleva: 150g moučkového cukru, šťáva z citronu
Postup:
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.
V jiné míse si za pomocí ručního mixéru máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku.
Troubu si předehřejte na 250 stupňů, vymažte srnčí hřbet a naplntě jej těstem. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.
Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte si polevu.
Smíchejte moučkový cukr s citronem a naneste na hřbet.