
Opět jsem se posunula ve svém studiu vaření, ale začala mi škola a tak se teď vaření věnuji jedině v rychlovkách, protože když příjdu ze školy, tak už mám velký hlad a proto si vařím opravdu něco minutkového. Do jídelny chodím minimálně, protože vybrat si jídlo, které by bylo bezmasé nebo rybí či kuřecí není tak často možné. Když jsem navíc byla minulý týden na těstovinovém salátu, byla jsem zdrcená, byl s nějakým salámem a s majonezou. Salám se naštěstí dal odstranit, ale celková chuť majonezového salátu byla příšerná :( Majonézu navíc vůbec nejím, takže si dám raději příště pozor na školní saláty.
Z nových zkušeností mám croiasanty, ty jsou složité, ale přesto jsem se do nich pustila. Recept i s malým fotopostupem sem brzy vložím. Dále jsem dělala premiérově bramboračku a tentokrát se mi jíška konečně povedla a bramboračka byla jedna báseň.
Proto jsem se rozhodla ji sem vložit :)
HOUBOVÁ BRAMBORAČKA
Budeme potřebovat:2 hrsti hub /nejlépe sušených, já použila mražené/, 50g másla, 50 hladké mouky, kostka zeleninového natur bujonu, 4 středně velké brambory, 2 mrkve, 2 petrželky, pepř, majoránku, 1 cibuli
Nejprve si do kastrůlku vsypte houby a zalijte je půllitrem vody. Nechte chvíli vařit. Mezitím si oloupejte brambory a zeleninu a nakrájejte na kostičky brambory a jednu mrkev a jednu petřžel, ostatní nechte v celku, je to pouze na vyvaření.
Ve větším hrnci si rozpusťte máslo a vsypte mouku. Udělejte světlou jíšku, poté ji postupně zalijte litrem a půl STUDENÉ! vody. Rozmíchejte a vsypte brambory a zeleninu a vhoďte bujon. Poté přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. Nechte vařit cca 10-15 minut do změknutí brambor a zeleniny. Okořeňte. A můžete podávat!