
Dva měsíce zase za mnou a proto bych se tu měla objevit s nějakým článkem a receptem. Vaření se věnuji jenom rychlostně, protože vzhledem ke škole a dalším aktivitám jako je můj přítel a toto zimní období nemám na vaření čas ani náladu. Pečení však nezanedbávám, to mě neustále baví a odreagovává. V mém kuchařském světě se i přesto neděje nic zajímavého. Recepty hledám a prohlížím stále, na pořady o vaření koukám, ale nové dobroty snad ani nepoznávám. Vlastně ano, koupila jsem si arašídové máslo a to mě dostalo. Navíc bylo slazeno třtinovým cukrem a soleno mořskou solí. Zmizelo do týdne a tak jsem se rozhodla pro domácí výrobu, jen sehnat arašídy a pustím se do něj. Musím říct, že jím teď velké množství čokolády a začala jsem pít bílou kávu. Nevím z čeho mám nervy, ale čokoládu potřebuju a na bílou kávu jsem si zvykla ve škole, teď už si ji dělám i doma. Koupila jsem si pohanku a přemýšlím, jak s ní naložím. Mám takových kuchařských plánů, ale potřebuju čas, spoustu času...
Dnes bych se s vámi chtěla podělit o recept na dokonalé rybízovo-ořiškové řezy:
Budeme potřebovat: na těsto: 6 vajec, 250g másla, 150g třtinového cukru, 1 Bio vanilkový cukr, 100g hladké celozrnné pšeničné mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, 350g jemně mletých ořechů
náplň: 300g rybízu, 3/4 litru rybízového džusu, 2 malinové pudinky
krém: 1 šlehačka Rama Cremefine, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce moučkového cukru
Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Ušleháme si sníh z bílků. Začneme šlehat cukr s máslem do pěny, postupně zašleháme žloutky a ořechy. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 30 minut.
Náplň: Štávu s ovocem zahříváme k bodu varu a poté přidáme oba pudinky. Mícháme a vaříme do zhoustnutí. Poté nalejeme ještě horký pudink na vychlazený korpus a necháme ztuhnout.
Krém: Vyšleháme šlehačku s cukrem a kakaem a natřeme na náplň.
Inspirace tu http://www.toprecepty.cz/recept/15798-cokoladovo-rybizove-rezy/