Třešňová bábovka

Napsal Lůc Mác (») v úterý 20. 7. 2010 v kategorii Když Lůc peče, přečteno: 4007×
babovka.jpg

9.7 jsem pekla Třesňovou bábovku, trošku jsem si pozměnila recept a hned jsem byla spokojená. Jsem ráda, že jsem měla tu možnost natrhat si třešně, protože takových možností se u mě ve městě moc nenaskytne. Bábovka se povedla, chtěla jsem ji sice kakaovou, ale dala jsem nakonec méně kakaa. To jsem si však vynahradila tuto neděli, ale o tom až příště :)

Suroviny na bábovku: 3 vejce,125g polohrubé mouky, 125g celozrnné jemné mouky, 1 prášek do pečiva, 80g cukru krupice, 80g třtinového cukru, sůl, 1 vanilkový cukr, 200g másla, 2 lžíce kakaa, třešně dle libosti :)

Postup:

Ze změklého máska, cukrů, vanilkového cukru, vajec a špetky soli postupně vyšleháváme hladký krém. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a po částech ji přimícháváme do krému. Nakonec vmícháme vypeckováné třešně. Těsto vlijeme do vysypané bábovkové formy a povrch lehce uhladíme. Vložíme do předehřátě trouby na cca 60minut při teplotě 180 stupňů.

Rychlý recept na přípravu a velice chutná jemná bábovka :). Teď už se pustím do trošku těžších moučníků, protože mne hodně lákají, i když se některých trochu obávám :).

Dobrou chuť!

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a jedna