Zapečená - nezapečená brokolice

Napsal Lůc Mác (») ve středu 30. 6. 2010 v kategorii Když Lůc peče, přečteno: 2211×
obraz0066.jpg

3.DEN Včerejší den byl pro mne opět brokolicový, tentokrát jsem se pokoušela o zapečené brambory s brokolicí a zakysanou smetanou. Akorát nastal problém, zda si brambory a brokolici předem uvařit nebo ne. Hledala jsem různé varianty na zapečenou brokolici i brambory a někde se psalo, že se brambory vaří, někde že ne a tak jsem si je projistotu předvařila a brokolici také. Nandala jsem několik plátků brambor do pekáče vymaaného máslem, pokladla plátky cibulí a brokolící na kterou jsem opět nakladla brambory, trošku kostrbatě a snažila se ,,zasypat" smetanou. Celkem podivně to na mě koukalo, ale přesto jsem to vložila do trouby. Každou chvílí jsem se přesvědčovala o tom, že je ještě brzy, protože jsem nevěřila, že zapékání trvá tak dlouho a nakonec jsem je v troubě nechala přes půl hodiny, takže už mi to došlo :). I tak jsem možná mohla zapékat o něco delé, protože výsledek vzhledový nebyl podle mých představ, ale chuťově se to celkem dalo. Další ,,nenáročný" den vaření byl za mnou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Pája z IP 85.132.207.*** | 3.7.2010 11:30
Podivně to na mě koukalo, ach, jak dobře znám ten pocit. Jinak brambory zapečená jsem dělala jen jednou a nepředvařovala jsem. Byly se sójovým masem, ale pod mamčinou taktovkou, tudíž přiměřeně, trochu, tak akorát...
Jana z IP 2a00:1028:83ca:*** | 30.9.2015 15:43
Je dobré mít na taková jídla zapékací misky. Ušetří vám dost nádobí, dá se jíst i z nich www.dommo.cz/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a osm