
12.7 Vím, že jsem to tu teď nechala tak trochu stát, ale v tom příšerném vedru prostě nebyla absolutní chuť na internetování a tak jsem většinou byla někde zalezlá s knížkou nebo receptama a snažila se nějak osvěžit. Opravdu jsou ty tepla únavná, nemyslíte? Vaření jsem samozřejmě nezanedbala.
V pondělí jsem například dělala dušený květák se žampiony a myslím, že to bylo celkem lehké jídlo v takovém parnu.
Suroviny : česnek, květák, žampiony, olej, voda, tymián, příloha:brambory
Nejprve si nakrájíme na plátky česnek a dáme ho na pánev s rozehřátým olejem aby zhnědl. Nachystáme si květák, rozebereme ho na malé kousky a žampiony si nakrájíme na plátky. Přidáme na pánev a zalejeme trochou vody. Zasypeme tymiánem a dusíme do měkka.
Podáváme nejlépe s bramborem.
Kdo by to byl řekl, že takové jednoduché a rychlé jídlo má i své kouzlo :)