Dušený květák se žampiony

Napsal Lůc Mác (») ve čtvrtek 15. 7. 2010 v kategorii Když Lůc vaří, přečteno: 3663×
obraz0079.jpg

12.7 Vím, že jsem to tu teď nechala tak trochu stát, ale v tom příšerném vedru prostě nebyla absolutní chuť na internetování a tak jsem většinou byla někde zalezlá s knížkou nebo receptama a snažila se nějak osvěžit. Opravdu jsou ty tepla únavná, nemyslíte? Vaření jsem samozřejmě nezanedbala.

V pondělí jsem například dělala dušený květák se žampiony a myslím, že to bylo celkem lehké jídlo v takovém parnu.

Suroviny : česnek, květák, žampiony, olej, voda, tymián, příloha:brambory


Nejprve si nakrájíme na plátky česnek a dáme ho na pánev s rozehřátým olejem aby zhnědl. Nachystáme si květák, rozebereme ho na malé kousky a žampiony si nakrájíme na plátky. Přidáme na pánev a zalejeme trochou vody. Zasypeme tymiánem a dusíme do měkka.

Podáváme nejlépe s bramborem.

Kdo by to byl řekl, že takové jednoduché a rychlé jídlo má i své kouzlo :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a čtyři