Květáková kari omáčka

Napsal Lůc Mác (») v pondělí 9. 8. 2010 v kategorii Když Lůc vaří, přečteno: 3768×
obraz0085.jpg

Slíbila jsem květákovou omáčku a tak tu je recept :). Byla opravdu moc dobrá, trošku jsem si ji upravila od původního receptu a chutnala skoro jak od babička :). Zkuste ji!

Suroviny na jemnou omáčku: 1 lžička kari, 2 lžíce hladké mouky, květák dle počtu hladových, olej, cibulé, mléko na zjemnění, pepř

Květák si dáme uvařit do osolené vody a mezitím si nakrájíme cibulku, kterou si dáme zpěnit na oleji. Poté už přidáme uvařený květák nakrájený na malé kousky, kari koření a chvíli trochu opékáme. Podlijeme vodou a chvíli podusíme. Smícháme mouku s troškou vody a přidáme ke květáku a necháme povařit. Nakonec vlijeme mléko, tak aby byla omáčka dostatečně hustá, podle vaší chuti. Prohřejeme a můžeme podávat.

Nejlépe se hodí těstoviny, ale nic nezkazí ani brambory :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a čtyři