
Slíbila jsem květákovou omáčku a tak tu je recept :). Byla opravdu moc dobrá, trošku jsem si ji upravila od původního receptu a chutnala skoro jak od babička :). Zkuste ji!
Suroviny na jemnou omáčku: 1 lžička kari, 2 lžíce hladké mouky, květák dle počtu hladových, olej, cibulé, mléko na zjemnění, pepř
Květák si dáme uvařit do osolené vody a mezitím si nakrájíme cibulku, kterou si dáme zpěnit na oleji. Poté už přidáme uvařený květák nakrájený na malé kousky, kari koření a chvíli trochu opékáme. Podlijeme vodou a chvíli podusíme. Smícháme mouku s troškou vody a přidáme ke květáku a necháme povařit. Nakonec vlijeme mléko, tak aby byla omáčka dostatečně hustá, podle vaší chuti. Prohřejeme a můžeme podávat.
Nejlépe se hodí těstoviny, ale nic nezkazí ani brambory :)