1.Den Dnes nastal můj první den, kdy jsem měla připravit jídlo pro mne a mého táty. Jelikož mně nenapadlo nic lehčího než přírodní plátky vepřových a rybích řízků, tak jsem tátovi oznámila, že musíme pro maso. On je totiž masový a já vegetariánka, takže jsem zvolila alespoň tuhle variantu. V sobotu mi můj plán odslouhlasil, ale dnes již nastali komplikace. Ráno jsme si uvědomili, že naše nová kuchyň ještě neobsahuje paličku na maso ani prkénko, naštěstí supermarket není daleko a tak jsme se vydali směr Kaufland.
V Kauflandu jsme ukořistili nejvhodnější paličku a prkénko, vhodné kousky masa, brambory a zeleninu a začali přemýšlet jak začít. Ještě včera jsem si přes internet zjistila nějaké různé přípravy přírodních řízků z různých druhů mas a věděla jsem, že vepřové se dělá déle. Takže jsem si připravila brambory na vaření a dala jsem si je na sporák, mezitím jsem naklepala a okořenila vepřové maso a chystala se jej umístit na novou nepřiplnavou pánev. Poprvé jsem také otevřela svůj vysněný extra panenský olivový olej a kapku vypustila na pánev. Maso se začalo dělat. Brambory jsem tedy zapnula s tím, že mám ještě čas než začnou vařit.
Začala příprava rybího masa. Na něj jsem použila spíše bylinkové koření podle svého vlastního zájmu. Chvíli jsem se věnovala masu, chvíli zelenině. Myslela jsem, že to bude obtížnější, ale naštěstí probíhalo vše bez komplikací. Vepřové maso se blížilo ke svému konci, ale brambory jsem také teprve vypínala, takže jsem nakonec měla fofry a časy jsem nevychytala. Maso jsem přemístila na talíř a rychle se pustila do loupání brambor, jejich konzistence mi přišla udivující, příště je určitě nekoupím, i když chuťově se možná dali.
Bohužel jsme měli hned dva důvody proč jsme nejejdli společně a to 1) nemáme bohužel ještě jídelnní stůl a židle a 2) mé maso se dělalo až po vepřovém, protože pánev nebyla dostačující. Maso se mi, ale přeci nakonec udělalo dobře, brambory teplé vydrželi a oběd byl podařený.
Nakonec byl to přeci jen první oběd :)