Palivé brambůrky a další vaření

Napsal Lůc Mác (») ve čtvrtek 29. 7. 2010 v kategorii Když Lůc vaří, přečteno: 2905×
p7200450.jpg

Dlouho jsem se tu neukázala, vím, ale nějak jsem neměla moc huť na netování, spíš se věnuju trošku víc vaření a pečení a navíc má můj táta teď dovolenou a tak se snažím věnovat jemu, jezdíme na výlety. Byli jsme v Pelhřimově a tam mě dostalo Italské rizoto v Hotelu Slávie, opravdu jsem tak dobré rizoto dlouho nejedla, parmezán byl dosti poznat a bylo to exklusivní. Nevím jaké byli tátoti špagety Carbonara, ale snad stáli za to, protože můj táta jídlo řeší hlavně cenově, což mě mrzí.

Vařím většinou jednoduchá a lehká jídla, takže tu tentokrát mám tip na Pálivé brambůrky, který mě zaujal svou kombinací a chutí. Mimochodem květákový týden jsem přežila a byla jsem napůl spokojená a napůl dost překvětákovaná, některé variace všas do jídelníčku ráda zařadím, ale některé velice ráda vypustím :). Určitě se zde objeví můj vylepšený recept na květákovou omáčku, protože ta je opravdu výborná, přitom tak jednoduchá, stejně jako tento recept:

Suroviny na Pálivé brambůrky: asi tak 3-4 brambory, 1 zelená paprika, ostrá koření co doma najdete(já dala pálivou papriku, pepř, kari, indické koření), 1 cibule, 2 lžíce hořčice

Postup:Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme ji restovat. Zatím si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky a přidáme k cibuli. Poté přidáme všechno koření a pořádně promícháme. Přidáme 2 sklenky vody a necháme vařit pod pokličkou. Můžeme si nachystám papriku, nakrájíme ji na tenké proužky. Až se nám odpaří větší část vody, přidáme další sklenku a vhodíme papriku. Dále brambory dusíme až do doby než nám vznikne taková polokašovitá hmota, do které na závěr přidáme 2 polévkové lžíce hořčice.

Podáváme jako hlavní jidlo nebo jako přílohu. Já si nejprve myslela kdo ví, co to bude a vzhledové před úpravou taky nic moc, ale chuťově to je mňamka :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
toffo z IP 85.160.160.*** | 31.7.2010 21:06
Jsem ráda, že jsi květákový týden přežila. Čeho je moc, toho je příliš. Zajímá mě květáková omáčka, zda bude smetanová, moje kamarádka vařívala květák ala kuře na paprice.
Máš skvěle založený blog, desing se mi moc líbí. Držím ti palce v kuchaření. Trochu mi  připomínáš mě samotnou. Do vaření jsem skočila popr vé rovnýma nohama s kuchařkou v podpaží  v sedmé třídě, když nám na delší dobu onemocněla maminka. Podruhé, když jsem maturovala. To mě můj táta donutil péct husu. Nepovedla se mi, byla pěkně tuhá smile. Ať se ti daří!
Lůc Mác | 9.8.2010 17:42
Moc vám děkuji za podporu, pořád se snažím, občas dělám něco jednoduchého, občas zkouším něco těžšího, ale chce to čas smile Baví mne to, ale hlavně jsem na to pečení. Květákovou omáčku právě přidávám smile
Hanka z IP 194.228.11.*** | 31.7.2014 15:17
Dlouho jsem sháněla ideální mísu na uvaření většího množství takových brambůrků a omáčky, nakonec jsem objevila web www.fandora.cz/ kde jsem sehnala všechno, takže se můžu pustit do vaření
Jiřka z IP 92.240.174.*** | 26.8.2014 01:17
Také se na ně konečně chystám, použiju na ně svoje nové nádobí www.wellmall.cz/Kuchyne/Vareni/7255-6dilna-sada-nerezoveho-nadobi-CELESTE-barva-modra


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a devět