
Dlouho jsem se tu neukázala, vím, ale nějak jsem neměla moc huť na netování, spíš se věnuju trošku víc vaření a pečení a navíc má můj táta teď dovolenou a tak se snažím věnovat jemu, jezdíme na výlety. Byli jsme v Pelhřimově a tam mě dostalo Italské rizoto v Hotelu Slávie, opravdu jsem tak dobré rizoto dlouho nejedla, parmezán byl dosti poznat a bylo to exklusivní. Nevím jaké byli tátoti špagety Carbonara, ale snad stáli za to, protože můj táta jídlo řeší hlavně cenově, což mě mrzí.
Vařím většinou jednoduchá a lehká jídla, takže tu tentokrát mám tip na Pálivé brambůrky, který mě zaujal svou kombinací a chutí. Mimochodem květákový týden jsem přežila a byla jsem napůl spokojená a napůl dost překvětákovaná, některé variace všas do jídelníčku ráda zařadím, ale některé velice ráda vypustím :). Určitě se zde objeví můj vylepšený recept na květákovou omáčku, protože ta je opravdu výborná, přitom tak jednoduchá, stejně jako tento recept:
Suroviny na Pálivé brambůrky: asi tak 3-4 brambory, 1 zelená paprika, ostrá koření co doma najdete(já dala pálivou papriku, pepř, kari, indické koření), 1 cibule, 2 lžíce hořčice
Postup:Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme ji restovat. Zatím si oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky a přidáme k cibuli. Poté přidáme všechno koření a pořádně promícháme. Přidáme 2 sklenky vody a necháme vařit pod pokličkou. Můžeme si nachystám papriku, nakrájíme ji na tenké proužky. Až se nám odpaří větší část vody, přidáme další sklenku a vhodíme papriku. Dále brambory dusíme až do doby než nám vznikne taková polokašovitá hmota, do které na závěr přidáme 2 polévkové lžíce hořčice.
Podáváme jako hlavní jidlo nebo jako přílohu. Já si nejprve myslela kdo ví, co to bude a vzhledové před úpravou taky nic moc, ale chuťově to je mňamka :)