2.Den Včera jsem premiérově vařila bez toho aniž by mě někdo ,,hlídal", takže jsem měla naprosto volnou ruku. Rozhodla jsem se pro brokolicové rizoto s kukuřicí a jelikož se vaření a potravinám věnuji dosti, tak jsem samozřejmě zakoupila i pravou rýži do rizota, Arborio, kterou jsem také vařila poprvé.
Nejprve jsem si tedy nachystala rýži, dala vařit v uvedeném množství vody a začala mezitím krájet cibuli. Na pánev jsem kápla kapku olivového oleje a přidala ji, po chvíli také rozebranou brokolici a podlévala vodou, jak jsem se dočetla v jedné kuchařce. Rýže začala získávat svoji konzistence a já byla unešena, jak perfektně vypadá, jako ta co jsem obdivovala v televizi a ještě jsem si říkala, že si ji určitě někdy koupím.
Po asi patnácti minutách jsem ji vypnula a přidala k brokolici na pánev. Ještě jsem přidala kukuřici, ale došlo mi, že jsem ji měla přidat chvíli před rýži aby se stihla ještě pořádně udělat. Nevadí na chuti to neuškodilo. Nechala jsem ještě chvíli dodělat a mohlo se servírovat. Možná jsem malinko neodhadla množství, ale rizoto bylo dobré i na pohled se mi líbilo. I když nějaké mouchy to mělo, ale jsem přeci jen pořád úplný začátečník.
Brokolicové rizoto ale určitě doporučuji, navíc na něm není nic moc těžkého. =)